ZOKS-festival-logo  Programma 2018

VRIJDAG 29 JUNI

ZATERDAG 30 JUNI

BANDS

Douwe Bob

De geboren en getogen Amsterdammer Douwe Bob behoeft eigenlijk geen introductie meer. Maar voor diegene die net de andere kant op gekeken hebben, toch nog even de hoogtepunten: in vier jaar tijd drie unaniem lovend ontvangen albums, tweemaal achter elkaar de prestigieuze Edison Popprijs gewonnen, speelde Pinkpop en talloze andere festivals plat, verkocht keer op keer zijn volledige clubtours uit, alsook AFAS Live in 2017 en hij vertegenwoordigde Nederland glansrijk op het Songfestival 2016. In het voorjaar van 2018 verschijnt er nieuwe muziek. “Frisse, nieuwe muziek, met een nieuw geluid!”, aldus Douwe. En laten we niet vergeten dat de man een wereldstem heeft. En een wereldband.

Birth-of-Joy band pic

Birth of Joy

De band Birth Of Joy laat zich o.a. inspireren door blues en psychedelica uit de jaren ’60 en ’70. Samen met invloeden uit de stoner, punk, grunge en later ook progrock weten ze een heel vernieuwend eigen geluid te creëren wat het best is te omschrijven als psychedelische orgel rock&roll, oftewel Sixties on Steroids!

In 2014 werd hun debuutalbum Prisoner meteen genomineerd voor een Edison Award voor “Best Rock Album”. De laatste paar jaar gaat het nog altijd heel goed met de band en waren ze zelfs de support act van Muse tijdens hun tour in 2016. De band heeft net hun vijfde studioalbum Hyper Focus uitgebracht, waarmee ze momenteel héél Europa door trekken.

The Overslept pic

The Overslept

The Overslept is een Nederlandse rockband uit Hilversum, bestaande uit 4 jeugdvrienden. Het viertal besluit in 2014 hun muzikale krachten te bundelen. De sound van de band ontwikkelt zich sindsdien van een old school poppunk geluid tot een serieuze en toegankelijke rock sound. Ook live staat The Overslept garant voor een stevige en energieke set. Zowel instrumentaal als vocaal staat de performance als een huis en worden ze gezien als wellicht de nieuwe Kensington. The Overslept gaat knallen in 2018: het viertal stond al op Noorderslag en Paaspop en is bevestigd voor Pinkpop. Én het ZOKS Festival, natuurlijk! Ha!

New Bliss band photo 1 2018

New Bliss

New Bliss is momenteel hét pop/rock trio uit Venlo. De band bestaat uit Renske van den Bongarth en haar tweelingbroers Jelle en Jochem. Momenteel studeren alle bandleden aan een muziekopleiding (Rockcity institute Eindhoven & Conservatorium van Amsterdam). In Januari is de debuut EP ‘’Perhaps Tomorrow’’ opgenomen in de Mailmen studio te Utrecht. Op 28 maart 2018 komt hun eerste single ‘’Criminal’’ uit. Op 20 maart 2018 stond gitariste Renske, na een uitverkiezing via 3FM, samen met de Amerikaanse band 30 Seconds to Mars in de Ziggo Dome voor 17.000 man. De sound van New Bliss ligt ergens tussen Alanis Morissette, Skunk Anansie, Paramore, Live & P!nk.

Foto:  Ted Boots

Breakeven

Traditioneel wordt de zaterdag afgetrapt met een talentvolle band met jongeren uit deze regio. Dit jaar is dat Breakeven. Met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar speelt deze band zeer diverse covers. Hierdoor zijn ze moeilijk in een stijl te plaatsen. Van John Mayer tot Coldplay, van Sade tot Nothing but Thieves. Niets teveel gezegd dus. Maar door alle liedjes heen, hoor je hun eigen sound altijd terug. Een veelbelovende band met ambitie!

VUUR pic

Vuur

Anneke van Giersbergen is een van Nederlands hardst werkende artiesten, een die niet in een hokje geplaatst wil worden. Ze zal voor altijd gezien worden als dé zangeres van The Gathering, maar sinds ze haar eigen muziek uitbrengt heeft ze een meer dan steady solocarrière. Zo trad ze onder andere meerdere malen op met Canadees metal-genius Devin Townsend, stond ze met Agua de Annique in 2010 al eens op het ZOKS podium en tourde ze in 2015 nog Europa door met A Gentle Storm, een metalproject rondom Anneke en Arjan Anthony Lucassen. In haar nieuwe band VUUR brengt Anneke van Giersbergen de beste metal-muzikanten uit Nederland samen…

AJ Plug pic

AJ Plug

Met haar krachtige, gekwelde en altijd met blues doordrenkte vocalen deed AJ Plug voor het eerst van zich spreken in 2014 met de cd ‘Let Go or Be Dragged’. Positieve reacties en een vermelding op de cover van het Amerikaanse bluesmagazine ‘Blues-E-News’ waren haar deel. In 2016 werd AJ Plug door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot ‘Dutch Blues Vocaliste of the Year’ en onlangs deed Johan Derksen er nog een schepje bovenop door te bombarderen tot toptalent en een aanwinst voor de Nederblues. Live wordt ze ook nog eens begeleidt door o.a. het Limburgse gitaarwonder Guy Smeets. Kan het nóg fijner??

Walden band pic2

Walden

Ruim een half jaar lang leefde Mees Walden de droom door in Scandinavië, vrij als een vogel en alle elementen trotserend, door de natuur te trekken. Bij thuiskomst had ie méér dan genoeg stof om liedjes op te baseren en even later stond er een ‘psychedelische fuzzband’ (Walden) met een heuse EP (Artefacts). ‘Alsof Monster Magnet en Jacco Gardner een weekend opgesloten zaten in een champignonkwekerij en daarna aan het jammen zijn geslagen’, schreef iemand al. En nu? Nu hebben ze zomaar de fameuze bandwedstrijd Nu Of Nooit gewonnen en zijn ze dientengevolge openingsact van Pinkpop 2018. Twee weken later staan ze op ZOKS. Gaat dat zien!!

Tea&Sugar Pic

Tea & Sugar

Mix de 70’s gitaarmuziek, de 80’s vibe en kids uit de 90’s en je hebt de basis voor een nieuwe sound;
Tea&Sugar. Het Venlose Tea&Sugar overdondert het publiek met een energieke en stevige gitaarsound. Tracks die het muzikale heden verbinden met een 70’s rocksound die grooved en catchy refreinen. Geïnspireerd door o.a. Led Zeppelin, Lenny Kravitz en Rolling Stones. Begin januari 2018 dook Tea&Sugar de studio in voor hun eerste single; een catchy rocktrack met een lekkere groove. In deze bezetting zijn de jonge mannen klaar voor de volgende stap; met nieuwe songs en een tomeloze energie gaan zij rockminnend Nederland verrassen! Maar eerst ZOKS!

DJ Broekie

Het ZOKS zonder DJ Broekie is als Elton John zonder maffe bril; het kan best, maar mét is leuker! DJ Broekie staat bekend als een DJ die zich niet laat vangen in één stijl. Funk, Dance, Rock, Soul, Alternative, Ska, Disco, Metal, noem maar op, het zit allemaal in zijn koffer. Hierdoor kan een pompend rocknummer worden gevolgd door een Oldie of een swingend Funknummer overgaan in New Wave. Nieuwe en oude bekenden worden de cd-lade ingeschoven. Met deze verschillende stijlen weet hij een bepaalde “vibe” neer te zetten, die ervoor zorgt dat het publiek de dansvloer blijft opzoeken.

Silent Disco

Eén tent, een paar DJ’s en honderd koptelefoons. Dát is een Silent Disco. Een variatie aan DJ’s zal tijdens het ZOKS hun eigen stijlen draaien die alleen met koptelefoon te volgen zijn. Sluit je helemaal af van de omgeving en geniet van dit unieke minifeestje op het ZOKS Festival.