PROGRAMMA

This is Jackson

Hoewel het dit jaar precies 10 jaar geleden is dat hij overleed, is de controverse rondom Michael Jackson groter dan ooit. This is Jackson is dan ook geen eerbetoon aan de persoon Michael Jackson, als wel een hommage aan de legendarische muziek en dansmoves die hij achter heeft gelaten. Treedt mee in de voetstappen van Billie Jean, sta face to face tijdens Beat It, Moonwalk als zombies tijdens Thriller en hopelijk krijgen we eindelijk te horen of Annie okay is. Na een nagenoeg uitverkochte clubtour begin dit jaar, sluit dit weergaloze muzikale spektakel de 33ste editie van het ZOKS Festival op indrukwekkende wijze af...

www.thisisjackson.nl

Praying Mantis (UK)

Praying Mantis werd in 1973 in Londen gevormd en maakte samen met legendarische bands als Iron Maiden, Def Leppard en Motorhead deel uit van de New Wave of Britsh Heavy Metal. Het huidige album ‘Gravity’ (2018) wordt geprezen als een van de beste tot nu toe van de band en het ontvangt nog steeds verbluffende recensies van over de hele wereld. In 2013 voegde vocalist John Cuijpers en drummer Hans in ‘t Zandt zich bij de band.

www.prayingmantis.rocks

Bloyatop

Invloeden van 70’s en 80’s rock, metal en R&R die uitmonden in rock met een eigen sound, dát is BloYaTop! Met inmiddels 4 albums op hun naam is de band al een aantal jaren een begrip in de Limburgse rockscene. Het vierde album “Groove Control', dat begin 2019 uitkwam werd overladen met belachelijk goede recensies. De langspeler staat vol met knallende positieve hard rock nummers, met hier en daar een sfeervolle uitschieter.

https://www.bloyatop.com/

The Dawn Brothers

Wie zei dat roots alleen maar retro kon zijn? De Dawn Brothers arriveerden weliswaar met een tijdmachine uit de jaren zeventig, maar de jonge honden hebben hun blik inmiddels volledig op het heden –correctie: de toekomst –gericht! Deze pretentieloze Rotterdamse rockers geven op het podium plankgas zonder poespas, met nieuwerwetse gitaar-en orgelsolo’s van ouderwetse kwaliteit, een show waarin elk radertje bijdraagt aan een soepel lopende machine die met geen mogelijkheid tot stilstand te brengen is.

www.dawnbrothers.com

The Hackensaw Boys (USA)

The Hackensaw Boys zijn een kleurrijk gezelschap uit West-Virginia en geven een compleet eigen draai aan het ouderwetse bluegrass genre, door flink wat country, rock ’n’ roll en hillbilly toe te voegen. Al jaren staan de Hackensaw Boys bekend om hun opzwepende live shows, waarbij de viool, banjo, mandoline, fiddle, harmonica en contrabas nooit ontbreken. Een optreden van the Hackensaw Boys zet de traditionele folk- en bluegrassmuziek weer terug op de eenentwintigste-eeuwse kaart.

http://hackensawboys.com/

Grim Tim

Powertrio Grim Tim creëert een uniek en dynamisch muzikaal brouwsel, waarmee ze terug gaan naar de gloriedagen van rock ’n roll. Songs met rauwe energie waarbij een hoop ruimte is voor improvisatie. Fris, urgent en relevant. De Eindhovenaren spelen liveshows in heel Europa en hebben het podium gedeeld met o.a. Editors! Hun aanstekelijke liedjes en enorme refreinen zorgen ervoor dat je opstaat en danst.

https://grimtim.com

Lörk

Dé nieuwe Nederlandstalige reggae/ska band met liedjes die gaan over het alledaagse. In alles zit een lied, van het doormaken van een relatiebreuk tot het missen van de bus. Je kunt daar heel serieus over doen, of je maakt er een liedje over. Lörk kiest voor dat tweede. Heerlijk pretentieloze zomerswingskapop!

https://www.lorkdeband.com

Stompin' Grounds

Stevige songs waarin de karakteristieke stampende beats en scheurende gitaren van de bluesrock worden vermengd met de virtuositeit en dansbaarheid uit de Gypsy-Swing. Dit zorgt ervoor dat de energie van het podium afspat en je onmogelijk stil kan blijven staan als je deze heren ziet optreden. So, put on your dancin' shoes and shake it!

https://www.stompingroundsofficial.com/

Lone Road Station

Denk aan rockend gitaarwerk, funky grooves en bombastische ballads samensmeltend in een pakkende eigen stijl. Deze 6 koppige formatie staat inmiddels bekend om hun dynamische en energieke live-shows. In 2017 vierde ze de release van debuutalbum Rebels, waren ze onder meer te gast bij 3FM en maakte een tour langs de Franse kust. Met hun aanstekelijk enthousiasme en variërende set staat Lone Road Station garant voor een knallende show!

https://loneroadstation.nl/

Trane met Tuite

In de gezelligste caravan van ons land, tussen schemerlampen en tapijtjes, leven de 3 muzikanten van Trane Met Tuite. Wachtend op het moment dat ze weer het podium op kunnen om te feesten. Niet alleen vóór, maar vooral mét hun publiek! Op unieke wijze worden gouwe ouwe smartjuweeltjes zoals ‘Zij gelooft in mij’ of ‘Ik verscheurde je foto’ nieuw leven in geblazen. Met of zonder caravan reizen ze door het hele land om hun liefde voor het Nederlandse lied te delen. Zo ook tijdens het ZOKS, lief van ze, toch?

https://www.trane-met-tuite.nl/

Linda Zijlmans

Limburgse liedjes die raken, pop met een vleugje Americana. Linda Zijlmans vertelt kleine en grote verhalen in liedjes met thema's die voor iedereen herkenbaar zijn. Door L1 Radio werd ze uitgeroepen tot Beste Zangeres van 2018 en haar single Herfs stond op 1 in de Limbo Top10 Jaarlijst. De afgelopen jaren heeft Linda laten zien dat ze met haar krachtige stem en pakkende uitstraling een veelzijdige singer-songwriter is. De liedjes die ze schrijft zijn pakkend en komen recht uit haar Bliërickse hart.

https://lindazijlmans.nl/

KingKing (UK)

King King are the band to beat! De vierkoppige bluesrockformatie uit Glasgow werd onlangs door Blues Rock Review tot 'beste bluesrock band in de wereld' gedoopt, zet volgens Classic Rock 'de blueswereld in vuur en vlam' en neemt zo'n beetje jaarlijks wel een British Blues Award of twee mee naar huis. Momenteel geniet de band rondom  Alan Nimmo (Nimmo Brothers) van het succes van laatste langspeler 'Exile & Grace'. Dit vierde album bestormde zonder blikken of blozen zowel de Britse bluescharts als de algemene Britse albumcharts. Een ZOKS afsluiter om niet te missen!

https://www.kingking.co.uk/

The Daffodils

The Daffodils is een rock/blues band, opgericht in het najaar van 2017. Ze maken muziek die ze uitdagend en vooral leuk vinden. The Daffodils brengen het publiek met een dynamische show vol energie en passie terug naar de essentie: de muziek! Met covers van o.a. Muse, AC/DC, Led Zeppelin, Jimi Hendrix en eigen werk zetten ze het publiek in vuur en vlam!

www.thedaffodils.eu/

Thursday's Coming

Ooit begonnen als een gelegenheidsformatie, groeide in korte tijd uit tot een degelijk poprock band. De verschillende achtergronden en schrijfstijlen van de bandleden zorgen voor dynamische en heerlijk in het gehoor liggende muziek met invloeden van bands als The Counting Crows, Pearl Jam en The Eagles. Tel daar het enthousiasme op het podium en de toegankelijkheid van de nummers bij op en Thursday ‘s Coming is een band die je gezien moet hebben.

http://thursdayscoming.nl/

Blues Vocation

Welke lokale uitvoerende artiesten kunnen zich beroepen op een carrière die 50 jaar terug gaat? Blues Vocation kan dat! De band laat zich inspireren door o.a. John Mayall, Peter Green, Paul Butterfield Bluesband en Electric Flag. In de bezetting Herm Klaassens op slagwerk, Ben Bruil op lead gitaar, Mathieu Knippenberg op bas, Martijn Alsters op dwarsfluit, gitaar en hammondorgel en Peter Janssen op zang en mondharp zijn ze meer dan ooit ‘alive’ en hongerig naar het podium...

https://bluesvocation.nl/

Danny Vera

De Middelburgse singer-songwriter, meest bekend om zijn onderscheidende Americana sound, schrijft al sinds zijn tienerjaren liedjes over het leven, de liefde en de dood. Ooit begonnen in de kroeg, groeide hij gestaag door naar de grote zalen, festivals en theaters. Grote landelijke bekendheid kreeg hij door zijn optredens als huisband van Voetbal International op RTL7 (nu Veronica Inside). Reken op een show vol Americana in de stijl van Cash, Orbison en Presley die live de pan uit rockt!

https://www.dannyvera.com/

Heavenly Heroes

Heavenly Heroes speelt lekker in het gehoor liggende songs, die mee te zingen zijn en die in het hokje rock passen. Uniek maar tegelijkertijd herkenbaar. Of zoals de band het liefst zelf omschrijft: freestyle rock ‘n roll. Het is een mooie combinatie van melodieuze, dromerige gitaarpartijen; subtiele baslijnen en fantasierijk drumwerk. Een mix dat naadloos aansluit bij het bijzondere stemgeluid van de zang. Niet voor niets door recensenten beoordeeld als een nieuwkomer van formaat!

https://heavenly-heroes.com/

Circle J

Circle J serveert een explosieve mix van folk en punk, met doedelzak, banjo, mandoline, tin whistle en een neiging tot wanordelijkheid. De aanstekelijke mix van stampende punk en folky meezingers is een perfect recept gebleken om bij te feesten, drinken, dansen en het beest uit te hangen. Je zult dansen en zweten als een hondsdolle ork en de rest van de week shanties neuriën.

https://www.circlej.nl/

Picture Frame

De voormalige coverband "Dead End" is herboren als Picture Frame met een volkomen eigen origineel repertoire. Bestaande uit 7 leden, maakt de band lekker in het gehoor liggend rock. De unieke zangmix van Nolwenn en Noa geeft de nummers een lekkere sound. Overtuig jezelf van Picture Frame!!

https://www.facebook.com/PictureFrameband/

Coco and the Butterfields (UK)

De afgelopen jaren hebben Coco and the Butterfields letterlijk in hun opnamestudio gewoond en hun repetoire aan semi-acoustische folk pop te perfectioneren. Horen we daar een vergelijk met bijvoorbeeld Mumford & Sons? Ja zeker! Ze speelden al op Britse prestigieuze muziekfestivals zoals Glastonbury en Isle of Wight, nu zijn Coco and the Butterfields ​​klaar om de rest van Europa te veroveren!

https://cocoandthebutterfields.com/